Wayland Real Estate en GEM Park Triangel hebben de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor het businessdeel van deelplan ParkRand van nieuwbouwwijk Park Triangel in Waddinxveen. Op dit terrein worden garageboxen, business units, kantoren en bedrijfsruimtes ontwikkeld. De garageboxen zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik. In 2021 is door Wayland Real Estate een marktonderzoek gedaan in de directe regio en onder een deel van de huidige en toekomstige bewoners van Park Triangel. Mede naar aanleiding van dit onderzoek is gekozen voor deze invulling. De realisatie van Business ParkRand zal in meerdere fases worden uitgevoerd. Naar verwachting start de verkoop en verhuur van de eerste fase in het derde kwartaal van 2023.

“Een wijk als Park Triangel, met straks zo’n 2800 woningen en richting de 7000 inwoners, is praktisch een zelfstandig dorp”, vertelt Arnaud van der Eijk, directeur Wayland Real Estate. “Daar waar mensen wonen, moet ook gewerkt kunnen worden. Met de ontwikkeling van Business ParkRand maken wij dat mogelijk.”

Het nieuw te ontwikkelen Business ParkRand is altijd een deelplan geweest van Park Triangel. Het terrein van circa 15.900 m2 grenst direct aan de woonwijk. In het ontwerp van Business ParkRand is daarom rekening gehouden met de toekomstige en bestaande bebouwing. Zo zal je straks elementen herkennen uit het beeldkwaliteitsplan van Park Triangel. De industriële stijl, het metselwerk en de groene structuur uit de wijk zijn bijvoorbeeld doorgetrokken in Business ParkRand. In de eerste fase worden business units, kantoren, bedrijfsruimtes en het gebouw met garageboxen gerealiseerd over meerdere verdiepingen. In totaal komen er circa 198 garageboxen, 44 business units, 5 zelfstandige kantoorruimtes en 5 bedrijfsruimtes.

“Park Triangel is blij overeenstemming bereikt te hebben met Wayland Real Estate”, alsdus Alexander de Vries, projectdirecteur Park Triangel. “Het bedrijventerrein zal een mooie aanvulling worden op de wijk. We kijken dan ook uit naar de verdere planontwikkeling van dit gebied.”

Bereikbaarheid

De ligging van Business ParkRand is uniek en interessant voor inwoners van Park Traingel en ondernemers uit Waddinxveen en omstreken. De locatie is goed bereikbaar vanuit de woonwijk Park Triangel. Daarnaast zijn er voldoende uitvalwegen. Business ParkRand sluit aan op de Zuidelijke Rondweg die uitkomt op de N453. Via deze route rij je in enkele minuten de A12 of de A20 op. Ook het openbaar vervoer is binnen handbereik. Park Triangel heeft een eigen treinstation; Triangel Waddinxveen. Overdag vertrekt ieder kwartier een trein richting Gouda en Alphen aan de Rijn.

Foto V.l.n.r. Daan Vegter projectleider gebiedsontwikkeling gemeente Waddinxveen, Peter Immers gebiedsontwikkelaar BPD, Alexander de Vries projectdirecteur Park Triangel, Arnaud van der Eijk directeur Wayland Real Estate en Dennis Vijftigschild projectmanager Wayland Real Estate