Wayland Real Estate gaat in 2022 beginnen met de ontwikkeling van DC Siberië, een logistiek centrum voor agro gerelateerde ondernemingen, op het gelijknamige business park te Maasbree, nabij Venlo. Voor Wayland Real Estate is DC Siberië de derde logistieke ontwikkeling.

DC Siberië

Het nieuw te ontwikkelen DC Siberië komt op de laatste vrije kavel van BusinessPark Siberië. DC Siberië meet in totaal bijna 6.300 m2, waarvan 682 m2 mezzanine en 344 m2 kantoorruimte. Het distributiecentrum beschikt daarnaast over 6 loadingdocks en 30 parkeerplaatsen.  De gesprekken met de gemeente zijn inmiddels gaande om dit jaar een omgevingsvergunning te verkrijgen, zodat begin 2022 gestart kan worden met de bouw. Naar verwachting wordt het distributiecentrum in het najaar van 2022 opgeleverd. De tijd tussen de aanvraag van de vergunning en de verwachte oplevering geeft een potentiële huurder de kans om bij de inrichting van het pand aanpassingen naar wens door te voeren.

Duurzaamheid vormt een belangrijk aspect bij het bouwen van het distributiecentrum. Dat komt bijvoorbeeld naar voren in de toepassing van duurzaamheidseisen zoals zonnepanelen, een omkeerbare warmtepomp en ledverlichting. Tevens wordt het gehele pand gasloos opgeleverd.

Makelaars Cushman & Wakefield en JLL nemen de verhuur van DC Siberië voor hun rekening.

BusinessPark Siberië

Omdat er in de regio Venlo veel vraag is naar agro logistieke locaties, is in het bestemmingsplan bepaald dat de bedrijven die zich op Business Park Siberië vestigen een verband hebben met de agro-industrie. “Dat kan variëren van producten of diensten aan de voor- of achterkant van de keten,” geeft Arnaud van der Eijk, directeur van Wayland Real Estate aan. Te denken valt daarbij bijvoorbeeld aan bedrijven die zich bezighouden met de verwerking en/of verpakking, opslag en distributie van agro-gerelateerde producten/diensten. “We hopen dat er synergie ontstaat enerzijds uit de aanwezigheid van bedrijven op het Glastuinbouwgebied Siberië en anderzijds de bedrijven op het Business Park gecombineerd met de mogelijkheden die het nieuwe pand brengt.”

Daarbij verwacht Arnaud dat ook de locatie van het distributiecentrum in Maasbree, als onderdeel van Greenport Venlo, een rol zal spelen. “Het achterland van Greenport Venlo bestaat uit tientallen miljoenen consumenten in zowel Nederland als Duitsland en er is een rechtstreekse verbinding naar Duitsland.”