Binnenkort start de transformatie van het voormalige Rabobankkantoor in Bergschenhoek tot woon-zorgcomplex ‘t Landhuys. Wayland Real Estate en Fundis Vastgoed hebben de huurovereenkomst getekend voor het zorgdeel binnen dit plan, welke bestaat uit 34 zorgstudio’s. Daarnaast worden 19 koopappartementen voor senioren gerealiseerd. Naar verwachting kunnen de bouwwerkzaamheden in het eerste kwartaal van 2024 al starten.

“Nadat Wayland Real Estate in 2019 eigenaar is geworden van het gebouw is er onderzoek gedaan naar de woonzorgbehoeften in deze regio”, verteld Arnaud van der Eijk, directeur Wayland Real Estate. “Toen bleek al dat er vraag is naar een woon-zorgcomplex. Met een stijgende vraag naar woningen en zorglocaties zijn we blij met deze realisatie in Lansingerland.”

Vierde locatie Amadeushuis

Het zorgdeel in het gebouw wordt gefaciliteerd door Fundis. Zij zullen hier de vierde locatie van Het Amadeushuis openen, waar ouderen met een dementieel ziektebeeld én hun eventuele partner straks zelfstandig en in een open setting kunnen wonen. Naast 34 zorgstudio’s krijgt de locatie onder meer een gezamenlijke ontmoetingsruimte waar samen gekookt en gegeten kan worden, en huiselijkheid en gemeenschap een plek krijgen. Ook voor muziek is een belangrijke rol weggelegd.

Jolanda Muis, directeur van het Amadeushuis: “De gesprekken met de diverse partijen waaronder de gemeente Lansingerland, Lengkeek architecten en projectontwikkelaar Wayland Real Estate zijn in 2022 gestart. We zijn blij dat wethouder Titia Cnossen namens de gemeente groen licht heeft kunnen geven. “Want er is een grote opgave om nieuwe woonzorglocaties te laten bouwen in Lansingerland om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en de gemeente ziet het Amadeushuis ook als een aanwinst.  We zien uit naar een goede samenwerking.”, aldus Titia Cnossen.  Muis spreekt van een aanwinst voor de regio. “Wij willen eraan bijdragen dat ouderen in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Ook als er sprake is van dementie.”

’t Landhuys, een thuis in Lansingerland

Om antwoord te kunnen geven op de vraag naar woningen worden ook 19 koopappartementen voor senioren in het gebouw ontwikkeld. De appartementen zijn straks toegankelijk via een eigen entree, wat zal zorgen voor een scheiding van Het Amadeushuis. Voor wat betreft de voorzieningen is er rekeningen gehouden met de behoeftes van deze doelgroep. Zo is er een lift aanwezig en is er genoeg plaats voor scootmobielen inclusief oplaadmogelijkheid. Welke ook te gebruiken is voor het opladen van elektrische fietsen.  De verkoop van de seniorenappartementen start naar verwachting begin 2024.

Interesse in een koopappartement?

Meld u nu vast aan als geïnteresseerden via de website wonenintlandhuys.nl! Wij houden u op de hoogte van de voortgang van het project. Zo ontvangt een bericht als de startverkoopdatum bekend is en als er nieuwe informatie beschikbaar is.