Vlak voor het einde van 2021 is DC De Burght verhuurd aan TFC Holland. Met deze nieuwe locatie, verhuist TFC Holland vanuit Maasdijk naar Waddinxveen.

Eind december 2021 kondigde Wayland Real Estate aan dat het nieuwe distributiecentrum DC De Burght aan de Piet Stuurmanweg 7 in Waddinxveen is verhuurd. De huurder van DC De Burght is de Nederlandse specialist in exotisch fruit, TFC Holland. Met de nieuwe locatie beschikt TFC Holland over de totale oppervlakte van ca. 26.000m2.

TFC Holland breidt op de nieuwe locatie haar opslag- en rijpings- en verwerkingscapaciteit uit voor efficiënte en moderne productieprocessen. Met de huur van de nieuwe locatie zal TFC Holland de locatie in Maasdijk gaan verlaten.

“In het 30-jarige bestaan is TFC Holland uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van tropische groenten en fruit voor de Europese food retail,” legt Falk Schlusnus, CEO van TFC, uit. “Door onze prestaties te verhogen, willen we vooruitgaan en de aantrekkelijkheid van TFC als betrouwbare leverancier van exoten verder versterken.”

Om het nieuwe gebouw geschikt te maken voor de behoeften van de versindustrie, installeert TFC nieuwe rijpkamers die zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI). Deze technologie verhoogt de efficiëntie en helpt voedselverspilling te verminderen. Met de nieuwe zonne-energiecentrale, die het volledige dak zal beslaan, brengt TFC ook hulde aan de duurzaamheidsstrategie van TFC en BayWa Global Produce.

De komende maanden zal TFC Holland de nodige aanpassingen aan het gebouw doorvoeren en verwachten zij dat de nieuwe locatie in Q2 2022 operationeel is.