De grond, inclusief het plan, van DC Siberië is verkocht. Dit was de laatste beschikbare kavel van Siberië in Maasbree. Hiermee is de ontwikkeling van zowel BusinessPark Siberië als Glastuinbouwgebied Siberië volledig afgerond.

Met de verkoop van het plan van DC Siberië is ook de omgevingsvergunning overgedragen aan de koper. Het plan bestaat uit de ontwikkeling van een modern logistiek centrum van ca. 6.000 m², waarvan ca. 400 m² mezzanine en ca. a. 282 m² kantoorruimte. Duurzaamheid vormde een belangrijk aspect bij het maken van het plan voor DC Siberië. Zo zijn er diverse duurzame oplossingen meegenomen, zoals een volledig gasloos gebouw, zonnepanelen, een omkeerbare warmtepomp en ledverlichting.

De verkoop van de grond, inclusief het plan, is begeleid door JLL.

Siberië, ruimte voor groei!

Sinds 2010 is Wayland verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het nieuwe glastuinbouw en agribusiness gebied Siberië in Noord-Limburg, onderdeel van Greenport Venlo. Het gebied bestaat nu uit ca. 185 hectare glastuinbouw, ca. 13 hectare businesspark en diverse woningen.

“Met Klaver 13 is er nog steeds ruimte voor groei in het gebied”. Wayland zal in de komende periode zich beraden over de ontwikkeling van ca. 90 hectare binnen de structuurvisie van Greenport Venlo,” aldus Arnaud van der Eijk, directeur Wayland Real Estate.

Greenport Venlo is hét gebied voor duurzaam ontwikkelen. Dankzij de zeer gunstige ligging is het al jaren een logistieke hotspot van Europa. Een belangrijk aspect van Venlo als logistiek knooppunt is de multimodaliteit; de bereikbaarheid via weg, water en spoor. In de loop der jaren hebben zich er dan ook al meerdere distributiecentra van diverse gerenommeerde bedrijven gevestigd.