OMSCHRIJVING

 

Glastuinbouwgebied Siberië, onderdeel van Greenport Venlo, is hét gebied voor het duurzaam ontwikkelen in Noord-Limburg. De unieke zichtlocatie aan de A67, de directe verbinding met Duitsland en de ruime kavels maken het gebied uniek. De gemeente Peel en Maas ademt agro. Maar dat is niet het enige. Deze hotspot voor glastuinbouw en bedrijvigheid heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Naast het realiseren van glastuinbouw en bedrijvigheid is Siberië uniek vanwege het oog voor de omgeving. Met 70.000 planten en bomen, verschillende poelen en 15 hectare aan groen is het gebied een thuis voor verschillende diersoorten. Ook is er een fietspad aangelegd van 3,5 km om het toeristisch recreatief belang van het gebied rondom glastuinbouwgebied Siberië te versterken.

LOCATIE

 

Glastuinbouwgebied Siberië heeft een strategische ligging in Noord-Limburg, nabij Venlo. Het gebied is direct aangesloten op de A67, A73 en A74. Eigenlijk is iedere vorm van transport binnen handbereik en goed met elkaar verbonden. 

Zo zijn er binnen Greenport Venlo drie railterminals, waaronder de grootste inland railterminal van Nederland. Twee bargeterminals waardoor er een verbinding is met de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen. En binnen een straal van 75 kilometer bevinden zich vier luchthavens. 

BEDRIJVEN

SIBERIË PROJECTEN

Project - BusinessPark Siberië
Rozenburg - woonkavels
Project - BusinessPark Siberië
Rozenburg - woonkavels