OMSCHRIJVING

 

Aan de rand van Waddinxveen, midden in de Randstad wordt het project Glasparel gerealiseerd. Dit project bestaat uit verschillende ontwikkelingen. Een daarvan is de ontwikkeling van glastuinbouwgrond; Glasparel Zuidplaspolder. Alle kavels in dit gebied bestemd voor hoogwaardige glastuinbouw zijn verkocht. Bij elkaar ruim 60 hectare grond.

 

Duurzame en toekomstbestendige glastuinbouw

Het hele gebied is ontwikkeld op duurzame ambities. Telers die zich in De Glasparel hebben gevestigd, kunnen gebruik maken van duurzame voorzieningen. Zo is er een integraal en duuzaam waterplan opgesteld. En is rondom de tuinbouwgrond een gietwatersloot aangelegd. Door de gietwatersloot in combinatie met de aquifers, is er continue voldoende zoetwater beschikbaar. Ook in droge perioden.

Een ander duurzaam voordeel voor de telers is de aanlsuiting op het CO₂ distrbutienetwerk van OCAP. Planten groeien beter en sneller met meer CO₂. Voor telers is dit dus een belangrijke voedingsstof. OCAP vangt CO₂ af bij industriële bronnen. En zorgt ervoor dat dit bij tuinders uit verschillende glastuinbouwgebieden komt. Hierdoor hoeft de teler zelf minder of geen aardgas te stoken.

LOCATIE

 

De Glasparel Zuidplaspolder heeft een strategische ligging in de driehoek van Rotterdam, Gouda en Zoetermeer. Het gebied is direct aangesloten op de A12 en de A20. En ligt op steenworpafstand van zowel regio Westland, als de Rotterdamse haven en Rotterdam The Hague Airport.

BEDRIJVEN

Twee telers hebben zich gevestigd in Glasparel Zuidplaspolder.

GLASPAREL PROJECTEN

De Glasparel was een agrarisch gebied. Op dit moment kent het gebied niet één, maar meerdere functies. Dat geeft echt meerwaarde aan een omgeving. Binnn De Glasparel zijn daarom verschillende projecten gerealiseerd op het gebied van glastuinbouwgrond, bedrijventerreinen en woningen/woonkavels.

LogistiekPark A12 - bedrijventerrein
BusinessPark Vredenburgh - bedrijventerrein
LogistiekPark A12 - bedrijventerrein
BusinessPark Vredenburgh - bedrijventerrein