Op 15 april is door wethouder Kortleven de eerste paal geslagen voor de bouw van DC De Burght, een nieuw modern (agro) logistiek warehouse op BusinessPark Vredenburgh in Waddinxveen. Met de bouw van DC De Burght is tevens de laatste beschikbare kavel op het BusinessPark vergeven.

DC De Burght

De nieuwbouwontwikkeling, DC De Burght, is opgezet als één ontwikkeling, die door eenvoudige aanpassingen kan worden opgedeeld in twee units met ieder een volwaardig kantoor. Het gaat om totaal 26.030 m² waarbij maatwerk en ruimte voor diverse functies in de logistieke keten nog mogelijk is.

“De bouw van DC de Burght is de eerste in een reeks van logistieke ontwikkelingen, de bouw van het volgende DC – DC A12 – staat later dit jaar gepland op Logistiek Park A12 en daarmee zijn beide gebieden volledig uitgegeven”, aldus Arnaud van der Eijk van Wayland Real Estate.

De units worden ontwikkeld met aandacht voor milieu en welzijn en worden hoogwaardig opgeleverd. Zo wordt het warehouse voorzien van 24 loadingdocks, een vrije hoogte van 10,5 meter en een ESFR sprinklersysteem.  Verder worden er circa 10.000 zonnepanelen geplaatst. De kantoorruimte wordt voorzien van onder andere LED verlichting en een VRF installatie met verwarming en koeling. DC De Burght is bestemd voor agro-gerelateerde ondernemingen. Doordat het distributiecentrum ruim is opgezet en voorzien van veel natuurlijke lichtinval is het een aangename werkplek. Het nieuwe DC is ook zeer geschikt voor bedrijven die voedselverpakkingen maken of maaltijdboxen samenstellen. Op het eigen terrein zullen 250 parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

“Distributiecentrum De Burght biedt ruimte voor arbeidsintensieve processen in de (agro) logistiek. Daar is veel vraag naar. Het gebouw wordt gasloos en all electric uitgevoerd. Ook komen er 10.000 zonnepanelen op het dak. Dat past prima in de Regionale Energie Strategie: Zon op bedrijfsdaken,” aldus wethouder Kortleven.

Waddinxveen als logistieke hotspot

Waddinxveen heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de voorzieningen en infrastructuur voor de logistieke sector, waarbij LogistiekPark A12 en BusinessPark Vredenburgh onderdeel zijn van de logistieke hotspot A12-corridor. Grote logistieke bedrijven als Lidl, Zalando, Jumbo, NedCargo en Dachser hebben zich reeds gevestigd in de A12-corridor. De betrokken gemeenten en de provincie werken nauw samen om het hele A12- corridorgebied aantrekkelijk verder te ontwikkelen. Primaire benodigdheden zoals infrastructuur, wegen en energievoorzieningen zijn duurzaam en doordacht aangelegd. Zo zal de N457 (Vredenburghlaan, die later dit jaar wordt opgeleverd) worden verlengd tot langs DC De Burght. In de nabije regio wonen ca. 340.000 inwoners waarvan ruim 67% deelneemt aan de arbeidsmarkt.