OMSCHRIJVING

 

BusinessPark Siberië, onderdeel van Greenport Venlo, is hét gebied voor het duurzaam ontwikkelen in Noord-Limburg. Het terrein leent zich uitstekend voor agro-gerelateerde ondernemingen. En is dan ook omgeven door de kassen van glastuinbouwgebied Siberië.

 

De unieke zichtlocatie aan de A67, de directe verbinding met Duitsland en de ruime kavels maken het gebied uniek. Maar dat is niet het enige. Deze hotspot voor glastuinbouw en bedrijvigheid heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo zijn de kavels voorzien van een aansluiting op een eigen gasnetwerk. Het gas wordt door een eigen gasontvangstation naar Siberië gepompt. De elektriciteit die wordt opgewekt door de WKK’s, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnetwerk. Daarmee kunnen 65.000 huishoudens een jaar lang van stroom worden voorzien.

 

Binnen Siberië (glastuinbouwgebied en bedrijventerrein) is 15 ha groen, 7 ha natuurlijk infiltratiegebied en 13 ha aan natuurlijke waterbekkens gerealiseerd. De natuur zuidelijk van Siberië vormt namelijk een belangrijke groenverbinding tussen Kraaijelheide en het dal van de Groote Molenbeek. Siberië versterkt deze ecologische zone, die deel uitmaakt van het gebied Klavertje 4. In totaal zijn 70.000 planten en bomen geplant. Drie poelen zijn een thuis voor amfibieën, libellen en riet- en moerasvogels. De natuuraanplant en de poelen dienen als foerageergebied voor vleermuizen, broedvogels, vossen en reeën.

LOCATIE

 

BusinessPark Siberië heeft een strategische ligging in Noord-Limburg, nabij Venlo. Het gebied is direct aangesloten op de A67, A73 en A74. Eigenlijk is iedere vorm van transport binnen handbereik en goed met elkaar verbonden.

Zo zijn er binnen Greenport Venlo drie railterminals, waaronder de grootste inland railterminal van Nederland. Twee bargeterminals waardoor er een verbinding is met de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen. En binnen een straal van 75 kilometer bevinden zich vier luchthavens.

BEDRIJVEN

Logo Brand Loyalty

SIBERIË PROJECTEN

Glastuinbouwgebied Siberië
Rozenburg - woonkavels
Glastuinbouwgebied Siberië
Rozenburg - woonkavels